Mos

Moscreaties vormen een prachtige, onderhoudsvrije en natuurlijke blikvanger in het interieur. De mosproducten hebben geen daglicht nodig en nemen nauwelijks ruimte in. Mos is zowel thuis als op kantoor te plaatsen. Urban Green Luxury biedt moswanden, mosschilderijen, moszuilen, moslogo´s en andere moscreaties aan op maat.

100% natuurlijk
Vrij van onderhoud
Lange levensduur
Geen zonlicht nodig
Geluiddempend
In elke ruimte toepasbaar
Vermindert stress, verhoogt productiviteit

Natuurlijk mos en vrij van onderhoud 

Onze mosproducten zijn gemaakt van 100% echt mos, maar zijn desondanks volledig onderhoudsvrij. Het mos leeft niet meer en is op een verantwoorde manier geprepareerd en gekleurd met milieuvriendelijke producten. Hierdoor heeft het mos geen water, licht of enig onderhoud nodig en behoudt het zijn natuurlijke uitstraling, kleur, vorm en flexibiliteit.

Soorten mos 

Voor onze moswanden gebruiken wij drie verschillende soorten mos: bolmos, rendiermos en platmos. Kies voor je mosmuur één soort mos of combineer soorten met elkaar voor een speels en weelderig effect. 


Bolmos  

Bolmos wordt vanwege de bolachtige structuur ook wel kussentjesmos genoemd. De bollen variëren in hoogtes van 15 - 60mm hoog. Hiermee creëer je diepte en ontstaat er een speels effect. Tevens heeft bolmos van nature een hoog aaibaarheidsgehalte. Voor een weelderig effect is het mos mooi te combineren met rendiermos en platmos.

Rendiermos

Rendiermos wordt ook wel IJslands mos genoemd, ondanks dat het van origine uit Noorwegen komt. De naam rendiermos is niet volledig uit de lucht gegrepen, voor rendieren is mos namelijk een delicatesse. De mosoogst richt geen schade aan in de natuur: Mos groeit na het oogsten gewoon weer aan. Rendiermos heeft de hoogste akoestische demping van alle mossoorten. Dit komt door zijn struikvormige structuur en holle vertakkingen. Het heeft een sponsachtig uiterlijk en bevat van nature naaldjes en kleine dennenappels. Rendiermos wordt voornamelijk gebruikt in natuurlijke groen tinten maar is tevens verkrijgbaar in verschillende andere kleuren.

  Platmos 

  Platmos, ook wel lappenmos genoemd, komt veelvuldig voor in Europa en ook in Nederland is het een vaak geziene mossoort. Het mos wordt vaak niet hoger dan 25mm. Doordat platmos overwegend vlak is, geeft het je wand een strakke en moderne uitstraling.

  Kleuren mos

  De mossoorten bolmos en platmos zijn beschikbaar in een aantal schakeringen groen en belichamen hiermee de kleuren van de natuur. Ook rendiermos is verkrijgbaar in deze groentinten, maar ook in vele andere kleuren zoals geel, paars, rood, oranje of blauw.
  Hierdoor zijn er vele creatieve mogelijkheden die kunnen worden verwerkt in een moswand. Voorbeelden zijn een uniek patroon, een landkaart of een bedrijfslogo. Het mos wordt gekleurd op een verantwoorde manier door middel van een milieuvriendelijke kleurstof en is biologisch afbreekbaar.


  Inspiratie Mos

  Benieuwd naar wat we al vergroend hebben met mos?

           Inspiratie


  Ontdek onze mos mogelijkheden: